Simicskó szerint sokszor gyűlöletkeltést is látunk

POLITIKA
2017 május 19., 10:55
comments 89

A 21. század legnagyobb kihívása a haza, Magyarország védelmezése, a nemzet megmaradása – mondta a honvédelmi miniszter Budapesten, a minisztérium honvédelem napja alkalmából tartott központi ünnepségén.

Simicskó István fontos kérdésnek nevezte, hogy egyformán érzékeljük, értékeljük-e korunk kihívásait és veszélyeit, ugyanis ebben az együttgondolkodásban „sokszor viharos csatározásokat, gyűlöletkeltést is látunk”.

Egy célt kell követni, s ez „a nemzet megmaradása” – mondta Simicskó, aki szerint mindenkire, pártállástól függetlenül minden állampolgárra szükség van ahhoz, hogy védelmezzük az európai kontinenst, Magyarországot, és „legyen örök a haza”. (Hogy ki kelt gyűlöletet ki ellen, az az MTI tudósításából nem derül ki.)

Simicskó István honvédelmi miniszter egy M100-as támogatói mesterlövészpuskával a kezében a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárító Központ lövészeti bemutatóján az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án.
photo_camera Simicskó István honvédelmi miniszter egy M100-as támogatói mesterlövészpuskával a kezében a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárító Központ lövészeti bemutatóján az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án. Fotó: Varga György/MTI

A miniszter, aki a hazaszeretet napjának nevezte a honvédelem napját, azt is mondta: a hazaszeretet megnyilvánulásának fontos momentuma volt, amikor az 1849-ben a május 4-én kezdődött ostrom után, május 21-én sikerült visszaszerezni Buda várát. Elődeink életüket áldozva küzdöttek Magyarország függetlenségének és szabadságának visszaszerzéséért – mondta.

„A haza bennünk él!” – idézte a miniszter a budai Vár visszafoglalása évfordulós plakátjának szövegét, megjegyezve: kérdés, hogy ez elég lesz-e a jövőben is, és a jövőbeni generációk is élhetnek-e magyarként. Szerinte most, a tömeges bevándorlás időszakában, látva a vallási, etnikai értelemben is átalakuló Európát, kérdés, hogy a 21. század végén meglesz-e még a „haza, a nemzet mint érték”. Kérdései: mit fog jelenteni a nemzeti közösség, milyen nyelven fognak beszélni, és akkor is megemlékeznek-e Buda várának visszafoglalásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.