Tizenegy óra után sikerült lerimánkodni egy medvét a fáról, de perceken belül visszamászott egy másikra

Napok óta gondoskodik a washingtoni Renton lakóinak szórakoztatásáról egy, a városka központjába keveredett amerikai feketemedve. Az állatra szerda reggel figyelt fel egy helyi lakos, Tyrone Wilson, aki épp a szemetét vitte ki. Ennek van jelentősége a történet szempontjából, mert Nadin Drisseq, a Bear Smart Washington medveszakértője szerint az állat azért kószálhatott a városban, mert tudta, hogy Rentonban szerdán szállítják el a szemetet.

A medvét valami megriaszthatta, ezért felmászott egy fára, amiről viszont látszólag nem tudott lejönni. A kiérkező vadőrök babzsákokkal lőttek rá, hogy hátha attól leszalad, de inkább csak még feljebb mászott.

"Gyönyörű. Gyönyörű ilyesmit látni. Munka közben figyelhetem meg az anyatermészetet" - rajongott Tyrone Wilson.

A vadőrök gondban voltak, nem akarták kábítólövedékkel lőni az állatot, mert akkor megsérülhetett volna a zuhanástól, vagy akár a földet érve megzavarodva beronthatott volna a közeli iskolába is, ahol csak egy medve miatt nem szakították meg a tanítást.

A medve végül 11 óra elteltével magától lemászott. A vadőröknek azonban ekkor se sikerült elkábítaniuk, mert szinte azonnal felszaladt egy másik fára.

És még mindig ott csücsül. (Via WJLA)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.