Miniszteri biztos dolgozik a határon túli magyarok választási mozgósításán

Külképviseleti választások lebonyolításáért felelős miniszteri biztosként nevezte ki februárban Szijjártó Péter külügyminiszter András Pált; a Magyar Nemzet szerint miniszteri biztosként a határon túli magyarok választási részvételének felpörgetése lesz a feladata.

A Magyar Nemzet külügyi forrásai szerint Orbán Viktor elégedetlen volt a migránsnépszavazáson a határon túli magyarság részvételével, ezért a miniszteri biztosnak fel kell majd készítenie az erdélyi, vajdasági és felvidéki magyar szervezeteket az aktivitás felpörgetésére. És azon is dolgozniuk kell, hogy kevesebb legyen az érvénytelen szavazat.

A külföldön dolgozó magyarok egyébként továbbra sem szavazhatnak levélben, ellentétben a történelmi Magyarország területén szavazó állampolgárokkal. A tavalyi népszavazáson a külföldön dolgozó, legalább kétszázezer magyarból mindössze 11 231-an regisztráltak, míg a határon túli magyarok közül  274 627 ezren (igaz, utóbbiak mindössze 47 százaléka szavazott végül). (Magyar Nemzet)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.