Giroud, a legnagyobb király - Le Tissier Trophy, 2016/2017

futball
2017 június 05., 19:40
comments 165

Mindenki nyugodjon le, a Britannia blog idén is átadja a Le Tissier Trophy-t: a #besztlíg legszebb góljának szerzője ebben a kiírásban sem marad elismerés nélkül!

Mi nem zúzunk össze kaliforniai álmokat a holdfényben, hiszen szezon közben sem Warren Beatty kínos mosolya miatt, hanem a szebbnél szebb gólok láttán fogtuk a fejünket - hol őrjöngve az örömtől, hol leesett állal hitetlenkedve, hol pedig kiadósat anyázva.

Spoiler alert! Nemre Can ollózása idén csak a dobogóra volt elég.
photo_camera Spoiler alert! Nemre Can ollózása idén csak a dobogóra volt elég. Fotó: Dan Mullan/Getty Images

Elkészítettük hát Nektek a Top10-es, szigorúan szubjektív listát, aminek a végén kiderül, hogy megőrzi-e címét díjunk első nyertese, Dele Alli, vagy új király ül a trónra? Lássuk, mit érnek az ollózások és sarkazások, az elemi erejű bombák és a szólók vagy a brit tiki-taka?

Előre szólunk, hogy Mr. Atkinsonnal ellentétben Mkhitaryan Sunderland elleni gólját les miatt nem adtuk meg!

+1 (vagyis 2) Különdíj az ikertornyoknak! Marc Albrighton (Leicester)és Wayne Rooney (MU)

Megtörtént a tér idő kontinuum elképzelhetetlen ismétlődése. Ezentúl nem a Mátrix fekete macskája lesz a deja vu érzésének jelképe, hanem ez a két találat. Botorság lenne különbséget tenni közöttük, hacsak annyiban nem, hogy Wayne Rooney találata mérföldkőnek bizonyult és klubrekordot jelentett. "History. Wayne Rooney does it in style."

link Forrás

És Wazza, egy ködös, esős januári estén a Britann, izé, Bet365 Stadionban:

link Forrás

10. Granit Xhaka (Arsenal)

Az albán svájci verőlegény középpályás nem az ilyen föld-levegő rakétákról híres, de itt úgy elsült a lába, hogy azóta valószínűleg a hadiipari lobbi is megkereste reklámarcnak.

link Forrás

9. Callum Wilson (AFC Bournemouth)

Ha majd nagy leszel és győztes gólt szerzel, akkor az ilyen legyen. Értem én, hogy szabadon adhat be a csapattársad és még az se sikerül neki pontosan, meg hogy a védőd puding a tizenhatoson belül, de akkor is. Addig pedig úgyis valami ilyesmiről álmodsz, nem?

link Forrás

8. Diego Costa (Chelsea)

Két villámgyors kényszerítő és máris sakk-matt. Hazard és Pedro egy-egy apró pöccintéssel járult hozzá a sikerhez, ahol Diego Costa hat ember között szerzett gólt úgy, hogy azoknak egy pillanatig sem volt esélyük szerelni. A befejezés tulajdonképpen már rutinmunka volt. Az igazi tiki-taka...

link Forrás

7. Stefano Okaka (Watford)

Az olasz csatár finoman szólva sem a Vialli - Zola - Casiraghi vérvonal képviselője a #besztlígben, de talán Gabbiadininek vagy Borininak is nagyobb valószínűséggel köszönnek csókolommal a bajnokság védői, mint az élete gólját idén szerző Okakának. Pedig hősünk az Everton ellen egy tank mintájára (oké, picit lassabban és darabosan) érkezett a rövid sarokra, hogy aztán egy végtelenül finom mozdulattal, megpördülve és sarkazva találjon Stekelenburg hálójába.

link Forrás

6. Dimitri Payet (West Ham United)

Van az úgy, hogy az ember pofátlan. Dimitri Payet egy zseni, aki a tavalyi űrszezonja után idén gyakorlatilag elmenekült a PL-ből. Távozása előtt kiosztott egy gólpasszt rabonával, illetve meglőtte ezt a gólt. Aki zseni és pofátlan, az nyugodtan és nemes egyszerűséggel csinálja meg azt, amire más valószínűleg nem is gondol. De hogy az öt 'Boro védő nem, az biztos.

link Forrás

5. Eden Hazard (Chelsea)

Az Ágyúsok drukkereit jó eséllyel az agyvérzés kerülgette, amikor a belga öt védő között megkapta a labdát a felezővonalon és megindult, mert valamit sejthettek... És Hazard tényleg megállíthatatlan volt. Száguldott, miközben a labda végig a lábán maradt. Először lepattant róla Coquelin, aztán beültette a hintába Koscielnyt, a végén pedig Mustafi és Cech között a kapuba emelt. Mestermunka.

link Forrás

4. Jeff Hendrick (Burnley)

A Burnley 10,5 milliós nyári igazolása ír válogatott játékosként is újonc volt a Premier League-ben. Mindössze két gólt szerzett bemutatkozó idényében, de a másodikat még egy darabig mutogatni fogják a famíliában, az tuti. Mert futtában levenni külsővel, megigazítani térddel, majd védővel a nyakadon beverni távolról a rövid felsőbe, az bizony férfimunka a javából! Minél többször nézzük, annál előrébb rangsoroljuk!

link Forrás

3. Emre Can (Liverpool FC)

Idén is jutott egy liverpooli ollózás a dobogóra, de ennyi ezúttal - hiába volt győzelmet érő találat - sem volt elég a trófeához. Elnézve a tökéletesen kivitelezett mozdulatot, ez nem Emre Can hibája. Gomes arca árulkodó: eltervezi, hogy vetődik, elrugaszkodik, aztán rájön, hogy értelmetlen lenne bármit is tennie. Inkább nézi. Gyönyörű gól.

link Forrás

2. Andy Carroll (West Ham United)

Egy újabb ollózás, de ezúttal nem csak a mozdulat, hanem a lövés elemi ereje is káprázatos. A labdarúgó akadémiákon nem csak Carroll rúgótechnikáját, hanem matematika órán a geometriai alapfogalmat is ezzel a góllal fogják oktatni: ilyen az egyenes. Elképesztő, de még mindig akadt szebb nála...

link Forrás

1. Olivier Giroud (Arsenal)

Bár a francia kap hideget-meleget a szurkolóktól és a kezdőcsapatból is kiszorul néha, 2017. január 1-i gólja egyszerűen az öröklétnek szól. Telek Mancit idéző testtartással kíséri a kontrát, hogy egy alaphangon rossz beadásból kihozza a lehető legtöbbet. A lehető legtöbb jelen esetben egy felejthetetlen gólra és a Le Tissier Trophy megszerzésére volt elég. Gratulálunk!

link Forrás

A Britannia díja, a másodszor odaítélt Le Tissier Trophy tehát maradt Észak-Londonban és ezúttal is szerencsétlen Crystal Palace volt a csodagól elszenvedője.

Már 2500 éve se tartották értelmes dolognak ízlésen vitatkozni,

ezzel együtt biztosak vagyunk benne, hogy jó néhány emlékezetesre sikerült találatot hiányoltok majd, szóval ne tartsatok magatokban semmit! Emlékek, saját rangsorok, listák jöhetnek kommentben!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.