A kanadai kormány attól fél, hogy nem lesz elég fű az országban

Kanada az elkövetkező 12 hónapban készül országszerte legalizálni a marihuánát, de az ország legnépesebb tartománya, Ontario pénzügyminisztere egy múlt heti interjújában közölte: attól tart, hogy 

a legalizáció után annyira megnő majd a kereslet a fű iránt, hogy nem tudják majd kielégíteni. 

Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau még áprilisban jelentette be, hogy kampányígéretéhez híven bevezeti a legális füvet az országban. Piaci elemzők szerint a szabadidős marihuána árusításából 2021-re 6 milliárd kanadai dolláros bevétel származik majd, az orvosi és a szabadidős eladások négy év múlva együttesen 575 tonnára rúgnak – nem beszélve arról, hogy az új törvények lehetővé teszik, hogy legfeljebb négy tő növényt mindenki termeszthessen otthonában.

A bevezetés technikai részletei az egyes tartományokra vannak bízva, de ahhoz képest, hogy a következő egy évben be kellene indulnia a legális, államilag szabályozott fűforgalmazásnak, számos kérdés tisztázatlan még, így az is, hogy mennyit kell majd adózni a fű után. Ez különösen azért érdekes, mert a rendelet fontos célja, hogy letörje a marihuána feketepiacát, amihez az kell, hogy a legális fű legalább olyan olcsó, ha nem olcsóbb legyen, mint az illegális, ami alacsony adótartalmat feltételez. 

Idén március végén a regisztrált kanadai orvosimarihuána-fogyasztók száma meghaladta a 167 ezret, és az orvosi fű piacán máris tapasztalható a hiány. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek: elképzelhető, hogy az akadékoskodó hivatalnokok csak ürügyként használják a hiány rémét arra, hogy elodázzák a legalizációt, ha pedig emiatt a bevezetés időpontja eltolódik a következő választásokig, lehet, hogy az egészből nem lesz semmi. (Bloomberg)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.