Összecsaptak a rendőrök és a hamburgi G20-csúcs ellen tüntető szélsőbaloldaliak

külföld
2017 július 6., 16:51
comments 118

Szélsőbaloldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel Hamburgban, a G20 csoport csúcstalálkozójának előestéjén, ahol legalább 12 ezer tiltakozó vonult utcára.

photo_camera Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

A G20 – Welcome to Hell (G20 – Üdv a pokolban) nevű tüntetés nagyjából egy órán keresztül feszült, de erőszakmentes légkörben zajlott, viszont 20 óra körül a Fekete Blokk feketébe öltözött, arcukat a német szabályok ellenére eltakaró demonstrálói tűzijátékokat gyújtottak, és kövekkel, palackokkal dobálták meg a rohamrendőröket, akik paprikasprével válaszoltak, és vízágyúkat vetettek be.

photo_camera Fotó: Odd Andersen/AFP

A hamburgi rendőrség közleménye szerint szóvivőjüket is megtámadták.

A világ vezetői (köztük Donald Trump amerikai elnök) azért ülnek össze Hamburgban, hogy a klímaváltozás kezelésétől a kereskedelmi kapcsolatokig több vitás ügyben is tárgyaljanak.

photo_camera Fotó: Odd Andersen/AFP

A tévéfelvételeken azt lehetett látni, hogy fekete maszkos antikapitalista aktivisták üvegeket, köveket és más tárgyakat dobálnak a rohamrendőrök felé, míg mások barikádot építettek az utcán. Több embert mentők láttak el.

photo_camera Fotó: Boris Roessler/dpa/AFP

A tüntetésnek 20:30-ra hivatalosan vége lett, az utcák elcsendesedtek, a rendőrség pedig hazaküldte a járókelőket.

Több mint 100 ezer tüntetőt várnak a G20-találkozó ideje alatt. Előzőleg a rendőrök – akik házilag gyártott fegyvereket is elkoboztak – közölték: komoly szélsőbalos balhékra számítanak a G20-csúcson. (BBC, Zeit, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt