Törley Chardonnay Brut a világ legjobbjai között

hirdetés
2017 július 11., 08:23
comments 29
ad

Idén márciusban a Chardonnay-k világversenyén a Chardonnay du Monde-on Franciaországban, a cég zászlóshajóját, a tradicionális eljárással készített 2013-as Törley Chardonnay Brut fajtapezsgőjét ezüstéremmel díjazták.

Tavasszal a világ egyik vezető és nagy elismertségnek örvendő borszakmai magazinja által minden évben megrendezett Decanter World Wine Awards-on a palackos érlelésű Törley Chardonnay Brut 2013 ezüstérmes lett.

Az idén 38. alkalommal megrendezett Országos Borversenyen is aranyéremmel díjazták a 2013-as évjáratú Törley Chardonnay Brut pezsgőt, mely azért is nagyon fontos elismerés, mert a díjnyertes tételek az elismerés megszerzése mellett egy éven keresztül részesei lesznek annak a borválogatásnak, amelynek segítségével a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a magyar borokat népszerűsíti itthon és külföldön.

Aranyérmesek aranyérmese – Törley Chardonnay Brut 2013

A VinAgora Nemzetközi Borversenyen, a borok és pezsgők megmérettetésén idén különösen jól szerepeltek a pincészetből kikerülő nemes italok. Az egyik aranya mégis fényesebben ragyog, hisz a Törley Chardonnay Brut nemcsak aranyérmes lett, hanem Champion-díjat is kapott. Ez igen nívós elismerés, hisz a Champion-díjat az öt legjobbnak ítélt tétel közül választja ki a zsűri.

A nemzetközi trendekhez igazodva készült a VinAgora ezüst érmese mely, alighanem az idei nyár egyik slágere lesz. A fehér palackos Törley Excellence Pinot Noir Rosé Sec arra hivatott, hogy jégbe hűtve nyár esti beszélgetések, kerti partyk, jachtok fedélzetének főszereplője legyen, vagy egy romantikus pikniket tegyen még emlékezetesebbé.

A Törleyt díjazták a pezsgők és champagne-ok világbajnokságán is, a Champagne and Sparkling Wine World Championship-en is. A pezsgőversenyt a világ egyik legismertebb borszakírója Tom Stevenson hívta életre, a zsűrit pedig a pezsgővilág legnagyobb becsben tartott specialistái alkották. A megmérettetésen a világ pezsgőit számos különböző kategóriában értékelték. A Törley Chardonnay Brut 2013 tételt itt is ezüstéremmel díjazták.

A Törley sikerei azt bizonyítják, hogy egy milliós volument előállító pincészetben, nagy odafigyeléssel készíthetők olyan italok, amelyek bármikor felveszik a versenyt a világ pezsgő elitjével.

TÖRLEY Chardonnay Brut

Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel hódít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.