Túlélte a kemény idahói telet és kilenc hónap után hazatért egy öreg, süket kutya

2017 július 12., szerda 9:19
38

Kilenc hónappal az eltűnése után megkerült Darwin és Cindy Cameron öreg Chesapeake-öbli retrivere, Mo. A kutya még tavaly szeptemberben tűnt el az idahói hegyekben egy vadásztúrán. Darwin és Cindy ugyan három hónapig eltűnése környékén maradtak és keresték, nem lelték nyomát.

Mo, a kilenc hónap után megkerült Chesapeake-öbli retriver. Mo egyedül vészelte át a kemény idahói telet. Fotó: Lost Pets Boise / Facebook

Már fel is adták a reményt, így elsőre nem is nagyon akarózott megnézniük azt a kutyát, amit fél évvel a keresés feladása után talált egy kutyamentő, Cheri Glanker. Aztán mégis rávették magukat a találkozásra, pedig a tapasztalt kutyás Glanker előre figyelmeztette őket, hogy ne reménykedjenek hollywoodi filmekbe illő egymásra találásra.

Mo szemmel láthatóan egyedül vészelte át a zord idahói telet. Megsüketült, és testsúlya felét is elvesztette. Glanker azt is jelezte, hogy a kutya nem fog gazdái nyakába ugrani, mert túlélő üzemmódban van. Cameronék mindezek ellenére pár szokása és testi jele alapján felismerték a kutyájukat, ami időközben Glankernek is nagyon a szívéhez nőtt. "Ki mentette meg Mót? Mo mentette meg Mót" - nyilatkozta az esetről Glanker. Állítása szerint a kutya még azután is, hogy ő befogadta, minden sétánál láthatóan valakik keresésére indult.

De most már hazatérhetett gazdáival Boise-ba. Boise-ról, ha már így szóba jött, pár apróságot megosztanék. Először is azt, hogy amerikaiul "bojzinak" ejtik, bár a helyiek valójában "bojszinak" hívják városukat, ahol nagyon jelentős baszk népesség él. Egyben itt található a Boise-i Állami Egyetem is, aminek nagyon jó focicsapata van, ami egy kékre festett pályán játszik. (Via The Seattle Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt