Meghalt az Oscar-díjas Martin Landau

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombaton Los Angeles egyik kórházában 89 éves korában elhunyt Martin Landau, Oscar-díjas amerikai színész - írja az MTI. 

Fotó: CHRIS DELMAS/AFP

Landaut az 50-es években Alfred Hitchcock fedezte fel: az Észak-Északnyugatban kapott szereppel futott be, majd később a Mission:Impossible szériában játszott - utóbbiért 1968-ban Golden Globe-ot is kapott. A fiatalon rajzolóként induló Landau James Dean barátja, Steve McQueen osztálytársa volt.  

1988-ban a Tucker, az autóbolond című filmben Jeff Bridges oldalán újabb Golden Globe-ot nyert. Egy évvel később, Woody Allen Bűnök és vétkek című filmjével is esélyes volt, de végül be kellett érje a jelöléssel. Sokat forgatott Allennel is.

1994-ben a Tim Burton által rendezett Ed Woodban Lugosi Béla szerepét játszotta el, amiért elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is.  

Landau tanította is a színészetet: az Actors Studio hollywoodi tagozatának vezetőjeként oktatta többek között Jack Nicholsont és Anjelica Hustont is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.