Jelentkezett Roman Polanski harmadik fiatalkorú áldozata is

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Újabb nő vádolja azzal Roman Polanski lengyel származású francia filmrendezőt, hogy fiatalkorában molesztálta. A csak keresztnevén, Robinként azonosított nő állítása szerint Polanski 1973-ban molesztálta őt, amikor még csak 16 éves volt. Az amerikai törvények alapján egy gyerekzaklatásnak számít, ott 18 év a beleegyezési korhatár, 18 évesnél fiatalabb emberrel csak egy másik, 18 évnél fiatalabb létesíthet legálisan szexuális kapcsolatot.

Polanski 1978-ban menekült el az Egyesült Államokból, miután beismerte, hogy egy 13 éves lánnyal is szexuális kapcsolatra lépett. Ez az amerikai törvények szerint nemi erőszaknak minősül, de ennyire fiatalokkal még az ebből a szempontból megengedőbb európai törvények szerint se létesíthet senki legálisan szexuális kapcsolatot.

Az amerikai hatóságok 1978 óta követelik Polanski kiadatását. Áldozata, Samantha Geimer ugyanakkor júniusban azt kérte a Los Angeles-i bíróságtól, hogy ejtse az ügyet. Mint mondta, már megbocsátott Polanskinak, és végre le szeretné zárni az ügyet.

Robin, a most jelentkező áldozat pedig már nem indíthat pert Polanski ellen, mert a 44 évvel ezelőtti bűncselekmény mára elévült. Geimer függőben lévő perében viszont tanúként idézhetik be.

Robin Geimer nyilatkozata után érezte úgy, hogy elő kell állnia a történetével. Mint mondta, feldühítette, hogy ejthetik az ügyet, mert szerinte igenis felelősségre kellene vonni Polanskit a nemi erőszak miatt. Állítása szerint azért titkolta el annak idején a támadást, mert tartott tőle, hogy apja "valami olyat tenne, ami miatt élete végéig bebörtönöznék".

Polanski ügyvédei egyelőre nem kommentálták a legújabb vádakat. Geimer és Robin mellett a brit színésznő, Charlotte Lewis is erőszakkal vádolja Polanskit. Lewis, akit ugyanaz a Gloria Allred képvisel, aki Robint is, 2010-ben vallotta azt, hogy Polanski már az Egyesült Államokból történt elmenekülése után, 1983-ban, 16 éves korában erőszakolta meg Párizsban. (Via BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.