Ez a fekete férfi beépült a fehér felsőbbrendűséget hirdetők közé, álcában

2017 augusztus 25., péntek 14:53
323

Őszintén szólva egészen üdítő élmény volt, napközben Árjaföldön szórakozni

– vallja Theo Wilson színész és költő, aki fekete bőrűként épült be a fehér felsőbbrendűséget hirdetők közé. Az interneten. Miután 2015 körül az igazi Youtube-csatornáját ellepték rasszista trollok, úgy döntött, kipróbálja, milyen egynek lenni közülük.

Felvette a Lucious25 nevet, kiválasztotta John Carter, a Marson küzdő jobbos sci-fi hős képét, és nyakig elmerült az amerikai szélsőjobb internetes mocsarában (pl. American Renessaince, Infowars kommentszekciója). Maga is beszállt a náci mémek megosztásába és kommentelgetésébe.

Theo Wilson és John Carter.

Wilson azt mondja, a leginkább az lepte meg, hogy a netes rasszisták jelentős része alapvetően azt gondolja, hogy

a feketék tényleg nem emberek teljes mértékben,

tehát hogy elmaradtak valahol az evolúcióban az emberi faj és a majmok között, mások a génjeik, és mindezt a majmok és a feketék hasonlónak látott fejformájából vezették le.

Wilson ugyanakkor a kísérlete után sem gondolja azt, hogy menthetetlenek lennének a fehér felsőbbrendűségben hívők. Szerinte vannak komolyan vehető, nehezen megválaszolható kérdéseik – miért nincs vége a rasszizmusnak, ha LeBron James gazdag? ha egy fekete lehet büszke feketeségére, akkor én miért nem lehetek büszke arra, hogy fehér vagyok? –, és a baloldalai kritikusaik gyakran indokolatlan gyűlölettel viszonyulnak a nácikhoz, ahelyett, hogy megérteni akarnák őket.

Ebben a videóban részletesen beszél élményeiről:

(Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt