Megkezdődött a barátnője mopszából mancslendítő nácit faragó skót mókamester pere

2017 szeptember 12., kedd 11:20
215

Micsoda idők, emberek. Micsoda idők.

Kedden egy Glasgow melletti bíróságon megkezdődött a per, amely azt hivatott eldönteni, hogy valóban gyűlöletbűncselekményt követett-e el az a skót férfi, aki megtanított karlendíteni egy kutyát:

Az eset 2016 májusában az egész internetet, sőt, még a 444-et is bejárta. A 29 éves Mark Meechan feltöltött a Youtube-ra egy videót, amin a barátnője Buddha nevű mopszával különböző náci tematikájú videókat nézet, majd jön a nagy attrakció, és Buddha a gazdi SIEG HEIL! vezényszavára mancsot lendít.

Meechant nem sokkal a videó publikálása után a buzgó skót rendőrök gyűlöletbűncselekmény vádjával letartóztatták, ami némi kellemetlenséget és 15 perc internetes hírnevet hozott az idióta humorú skótnak.

Az ügy azonban innét megállíthatatlanul haladt előre, és Meechan hiába töltött fel egy újabb videót, amiben elnézést kért mindenkitől, akit a náci mopsz megbántott, most megkezdődött ügyének bírósági fázisa.

Az első tárgyalási napon a skót bíróság meghallgatta a helyi zsidó közösség egyik vezetőjét, Ephraim Borowskit. Ő arról beszélt, hogy a videó nagyon bántó, különösen számára, akinek sok családtagja halt meg a holokausztban. Szerinte megdöbbentő, hogy ilyesmit bárki is viccesnek találhat.

„Az ilyen anyagok normalizálják az antiszemitizmust, amiről azt hittük, már nem kell többé látnunk. A holokauszt nem lehet viccelődés tárgya” - mondta Borowski, aki szerint nem ő az egyetlen a skóciai zsidó közösségből, aki fenyegetve érezte magát a videó által. Arról is beszélt, hogy a videó publikálása után a szervezete, amely tiltakozott annak tartalma ellen, számtalan gyűlölködő üzenetet kapott.

A per folytatódik, az ügyészség azt próbálja bizonyítani, hogy a mancslendítő mopszról készített videó vallásellenes gyűlöletett szított. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt