Lövöldözés volt az indiai-pakisztáni határon, hat ember meghalt

A Pakisztán és India között húzódó, vitatott határ fölött átrepülő lövegek összesen hat civilt öltek meg és további 30 embert megsebesítettek. A lövöldözés tényét mindkét atomhatalom képviselői megerősítették. 

A konfliktusra épp akkor került sor, miközben a két ősellenség ország vezetői az ENSZ New York-i közgyűlésén tartózkodnak. 

Az áldozatok pakisztániak voltak, a hadsereg közlése szerint hat ember veszítette életét és huszonhatan sérültek meg. Az indiaiak azt állítják, hogy a tűzszünetet a pakisztáni fél sértette meg, amikor átlőttek a határ indiai oldalára, négy embert megsebesítve. Erre válaszul lőttek vissza. 

India és Pakisztán 1947-es függetlenné válása óta mindkét ország magának követeli Kasmírt, amelynek egy részére Kína is igényt tart. Kasmír déli fele indiai, északi pedig pakisztáni ellenőrzés alatt áll. A két ország három háborút vívott egymással, ebből kettőt a himalájai régióért. Legutóbb 2003-ban kötöttek fegyverszünetet, de azóta is gyakoriak a villongások a kasmíri határ mentén, a muszlim többségű indiai területen pedig a hindu és a muszlim közösségek között is gyakoriak az összetűzések.  (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.