Hét terrortámadást akadályozott meg március óta a londoni rendőrség

külföld
2017 szeptember 25., 11:15
comments 95

Sadiq Khan, London polgármestere szerint sokkal véresebb is lehetett volna az idei év, ha a rendőrség nem végezné olyan jól a munkáját. Bár március óta a terroristák négy támadást is végrehajtottak - ezekben összesen 13-an vesztették életüket - de Khan szerint ennél is többet merényletet sikerült megakadályozniuk a hatóságoknak. "Márciustól mostanáig négy terrortámadás volt, de hetet sikerült megakadályoznunk" - jelentette be pártja, a Munkáspárt brightoni kongresszusán.

Júliusban a Met, a londoni rendőrség főnöke arról beszélt, hogy a megelőző négy hónapban hat terrortámadást akadályoztak meg, ezek szerint azóta még egyet. (Via The Sydney Morning Herald)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.