Húsevő baktériumot terjeszthetnek az ausztrál szúnyogok

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Buruli fekéllyel kezelnek egy ausztrál kamaszlányt. A betegséget a Mycobacterium ulcerans nevű húsevő baktérium okozza. A jelek szerint a lány az ország fővárosa Melburne közelében, a Victoria állambeli Mornington félszigeten szedhette össze a fertőzést, mert ott az utóbbi időben egyre több megbetegedést jelentenek. 2016 szeptemberéig 159 esetet, miközben 2016-ban az egész évben 182-t, 2015-ben 107-et, 2014-ben pedig 89-et.

A Buruli fekély alapvetően Nyugat-Afrikában jelent közegészségügyi problémát.

Hogy pontosan mi terjeszti Ausztráliában, az egyelőre rejtély. A közvetett bizonyítékok a szúnyogokra utalnak, például a szúnyogokban is kimutatható a baktérium, maga a fekély pedig általában olyan testrészeken keletkezik, amiket a szúnyogok is könnyen csíphetnek. A fertőzés ráadásul a jelek szerint összefügg a páciens szabadtéri aktivitásával is. (Via Quartz)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.