Hónapról hónapra többe kerül Orbán Viktor költözése a Budai Várba

POLITIKA
2017 október 10., 04:42
comments 201

A Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből lehet látni, hogy hónapról hónapra többe kerül Orbán Viktor tervezett dolgozó lakosztályának, a Budai Várban lévő karmelita kolostornak a felújítása. 

A Magyar Nemzet cikke szerint május óta négyszer kellett módosítani a költségeket. A Miniszterelnökség eredetileg 230 millió forintos szerződést kötött a  ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft-vel, legutóbb, szeptember 30-án ez már 350 millióra változott. 

A cég még nem is a felújítást végzi, feladatuk a karmelita kolostor felújításához kapcsolódó teljes körű, minden szakágra kiterjedő tervellenőrzés és műszaki ellenőrzés.

2016 nyarán beszélt arról Lázár János, hogy Orbán Viktor csak ideiglenesen költözik a karmelita kolostorba, 20 éven belül a Miniszterelnökség ugyanis a Sándor-palotába költözhet, míg a köztársasági elnök a Budavári Palotába. A költözködések becsült összege akkor 13 milliárd forint volt, de a napi.hu számításai szerint csak 2015-2017 között 21 milliárd forintnyi költségvetési forrás jut majd a költözködésekre. 

Még 2014-ben jelentette be L. Simon László, hogy a kolostor épületét addig használó Nemzeti Táncszínháznak mennie kell, helyükre Orbán Viktor költözik.

Update: Kedd délután a Miniszterelnökség közleményt adott ki, mely szerint nem nőttek a Karmelita kolostor kivitelezési költségei: 

Alaptalanok a Karmelita kolostor kivitelezésével kapcsolatos sajtó- és politikai hírek, továbbra is kormányhatározatban meghatározott források kerülnek felhasználásra. A projekt olyan szakaszába érkezett, ahol az előre tervezett szerződések, a közbeszerzést követően, megkötésre kerültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.