Hogyan ragasztotta át értelmesre a kormány gyűlöletplakátját ez a szolnoki lakos

Több 444 videó?
Szeretném

Miután Nemhiszlekelvilág felhasználó kiposztolta a Tumblr-re egy általa Szolnokon meghackelt sorosozós kormányplakát fotóit, elkezdett érdekelni, hogy mi vezet egy átlagos állampolgárt arra, hogy akcióba lépjen és plakátokat hackeljen.

Miután rácseteltem, hamar kiderült, hogy jó helyen kopogtatok, Nemhiszlekelvilág  nem valami szervezett aktivistacsoport tagja, hanem igazi magányos farkas, vagy ahogy ő fogalmazott:

„Magányosan trollkodok jövet-menet, amint csak lehet.”

Nemhiszlekelvilágnak nem ez volt az első akciója, korábban a vizes vb előtti city light poszterkampány már cselekvésre sarkallta. Aztán jött ez a legújabb Soros-kampány.

„Most eddig nem találkoztam Szolnokon a megállókban a propagandával, szóval amikor egy héttel ezelőtt szembe jött az elérhető magasságú óriásplakát, megfogalmazódott a gondolat”

– mesélt a kezdetekről.

Plakáthackerünket „rettenet mód idegesítette” ez a hangulatkeltés, az „oszlopon lógó szir-szarokat” szíve szerint leszaggatta volna, amikor meglátta,

„de inkább elvetettem az ilyen mértékű rombolást".

Úgyhogy

„kis méregetés következett, majd a javítás.”

Ehhez mindössze 7 A3-as lapot kellett kinyomtatnia, fogott némi kétoldalú ragasztót, és perceken belül sikerült is értelmessé varázsolnia az óriásplakátot. És hogy Szolnoknak mekkora szüksége van egy ilyen öntevékeny közéleti grafikusra? Hát ekkora:

„Elég jellemző amúgy, hogy Szolnokon annyira nem történik semmi, hogy a vasúton az EU-táblák sarkára kirakott Állítsuk meg Brüsszelt matricák érintetlenek, csak a nap szívja színeiket.”