Megduplázza a beírható karakterek számát a Twitter

A Twitter kedden bejelentette, hogy duplájára, 140-ről 280 karakterre növeli a posztok maximális hosszát. Eddig valaki vagy több részletben írta le, amit akart, vagy képként posztolta a 140 karakternél hosszabb szövegét. Az újítástól azt várják, hogy több felhasználójuk lesz, és gyorsabban növekednek.

Az új karakterkorlátot minden olyan nyelvre kiterjesztik, ahol erre szükség lehet ahhoz, hogy a tweetelők könnyebben kifejezhessék magukat. 

Trumpnak sem kell többé visszafognia magát.Fotó: realdonaldtrump/Twitter

Csakhogy a kínai, a japán és koreai felhasználók számára továbbra is 140 karakterben korlátozzák a posztok hosszát, mivel ezeken a nyelveken egy karakterben több információ szerepelhet. 

A Twitter szerint eddig az angol nyelvű üzenetek 9 százalékát a megengedett 140 karakter teljes kihasználásával tették közzé, a felhasználók a rövidség miatt sok időt töltöttek a bejegyzések szerkesztésével, vagy végül nem is küldték el őket.

A cég szeptemberben indította el a tesztelési folyamatot, amelynek során egyes felhasználók számára megnövelte a karakterkorlátot, és arra a következtetésre jutott, hogy a felhasználók kevesebb időt töltöttek az üzenetek megírásával, és a bejegyzések elvetésének a valószínűsége is csökkent. 

Az elküldött bejegyzéseknek ugyanakkor csupán 5 százaléka volt hosszabb 140 karakternél, és csak 2 százaléka haladta meg a 190 karaktert, ami a Twitter szerint azt mutatja, hogy a felhasználók olvasásélménye alapvetően ezután sem fog változni. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.