Ordas nagy kamu volt, hogy a csiga-biga háza nem is ég ideki

Elképesztően sokan osztottak meg a napokban egy Facebook-bejegyzést, melyben egy olyan írást linkelnek, mely szerint végig mindannyian rosszul mondtuk és értelmeztük a Csiga-biga gyerek ki kezdetű mondókat. A főleg receptekre szakosodott oldal szerint “Az ‘ég a házad ideki’-ben az ‘ég’ igazából nem tüzet jelent, hanem az eget. Mert úgy szól, hogy: ‘Csiga-biga gyere ki, AZ ég a házad ideki’. Tehát nem lángol a háza, hanem egy sokkal aranyosabb verzió az igazi.

Az urbanlegends utánajárt, és megkérdezték a dologról Küllős Imola néprajzkutatót, kulturális antropológust, aki azt mondta, “a csiga-bigás mondóka úgy jó, ahogy régről tudtuk, tehát ‘az’ nélkül’.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.