Ordas nagy kamu volt, hogy a csiga-biga háza nem is ég ideki

szórakozás
2017 november 11., 12:41
comments 200

Elképesztően sokan osztottak meg a napokban egy Facebook-bejegyzést, melyben egy olyan írást linkelnek, mely szerint végig mindannyian rosszul mondtuk és értelmeztük a Csiga-biga gyerek ki kezdetű mondókat. A főleg receptekre szakosodott oldal szerint “Az ‘ég a házad ideki’-ben az ‘ég’ igazából nem tüzet jelent, hanem az eget. Mert úgy szól, hogy: ‘Csiga-biga gyere ki, AZ ég a házad ideki’. Tehát nem lángol a háza, hanem egy sokkal aranyosabb verzió az igazi.

Az urbanlegends utánajárt, és megkérdezték a dologról Küllős Imola néprajzkutatót, kulturális antropológust, aki azt mondta, “a csiga-bigás mondóka úgy jó, ahogy régről tudtuk, tehát ‘az’ nélkül’.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.