Egy hesseni kisvárosban DNS alapján azonosítanák, melyik kutya szart a járdára

ÁLLAT
2017 november 15., 19:14
comments 82

Egy hesseni kisvárosban óriási lépést tett az emberiség egy kevésbé szarszagú világ felé: Lohra városának közössége géntechnológia segítségével azonosítaná az összes helyi kutyát, így könnyen felderíthető lenne, melyik eb gazdája hagyott a járda szélén bűzölgő aknát.

Abszolút konzervatív indíttatású ötletről van szó: Werner Wassmuth, a CDU helyi képviselőcsoportjának vezetője beszélt a projektről elsőként. A terv az, hogy akit rajtakapnak a tilos szaratáson, büntetést kap majd. Az önkormányzat kedden szavazott a kérdésről.

Ehhez hasonlatos adatbázis idáig sem helyi, sem szövetségi szinten nem létezett Németországban és egyelőre nem is biztos, hogy meg tud valósulni. A gond az, hogy alkotmányos szempontból nem egyértelmű, vajon kötelezhetőek-e a gazdák arra, hogy genetikai mintavételre vigyék kutyájukat. Ráadásul korábban hasonló adatbázisok bevezetése mindig elbukott a költség-haszon elemzésen.

Hasonló rendszerek működnek már Angliában és az Egyesült Államokban és Spanyolországban is. Egy spanyol kisvárosban tavaly óta 300 eurós büntetés jár azért, ha nem regisztrálod a kutyádat, és 200 azért, ha ott hagyod a szart a flaszteren. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.