Egy hesseni kisvárosban DNS alapján azonosítanák, melyik kutya szart a járdára

Egy hesseni kisvárosban óriási lépést tett az emberiség egy kevésbé szarszagú világ felé: Lohra városának közössége  géntechnológia segítségével azonosítaná az összes helyi kutyát, így könnyen felderíthető lenne, melyik eb gazdája hagyott a járda szélén bűzölgő aknát. 

Abszolút konzervatív indíttatású ötletről van szó: Werner Wassmuth, a CDU helyi képviselőcsoportjának vezetője beszélt a projektről elsőként. A terv az, hogy akit rajtakapnak a tilos szaratáson, büntetést kap majd. Az önkormányzat kedden szavazott a kérdésről. 

Ehhez hasonlatos adatbázis idáig sem helyi, sem szövetségi szinten nem létezett Németországban és egyelőre nem is biztos, hogy meg tud valósulni. A gond az, hogy alkotmányos szempontból nem egyértelmű, vajon kötelezhetőek-e a gazdák arra, hogy genetikai mintavételre vigyék kutyájukat. Ráadásul korábban hasonló adatbázisok bevezetése mindig elbukott a költség-haszon elemzésen.

Hasonló rendszerek működnek már Angliában és az Egyesült Államokban és Spanyolországban is. Egy spanyol kisvárosban tavaly óta 300 eurós büntetés jár azért, ha nem regisztrálod a kutyádat, és 200 azért, ha ott hagyod a szart a flaszteren. (FAZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.