A Koch-testvérek 650 milliós kölcsönéből felvásárolták a Time-ot

külföld
2017 november 27., 11:55
comments 31
photo_camera David és Charles Koch az MSNBC reggeli műsorában.

Az amerikai konzervatívok legbőkezűbb támogatóinak, a politikai céljaik elérésére évente több tízmillió dollárt áldozó Koch testvérek segítségével 1,8 milliárd dollárért megvette a Time Inc-et, a világhírű Time magazin kiadóját a Meredith Corporation. Ez az Egyesült Államok konzervatívabb részén székelő kiadóvállalat eddig jellemzően életmódlapokat adott csak ki, mint amilyen a Better Homes & Gardens és a Shape.

A Meredith Corporation egymaga nem lett volna képes felvásárolni a céget, a Koch testvérek 650 millió dollárral szálltak be a vásárlásba. Korábbi tevékenységük és támogatási politikájuk alapján egyből fel is vetődött, hogy ezzel a bevásárlással is politikai céljaikat szolgálják. A Meredith Corporation ezt igyekezett cáfolni, közleményük szerint Kochék nem kapnak helyet az igazgatótanácsban, és "semmilyen befolyásuk nem lesz a Meredith szerkesztői és menedzsment-gyakorlatára".

A felvásárlást mindkét vállalat igazgatótanácsa egyhangúlag támogatta. Az egyesülő lapkiadók együtt 135 millió embert érnek el 60 milliós példányszámban terjesztett kiadványaikkal. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt