A Koch-testvérek 650 milliós kölcsönéből felvásárolták a Time-ot

külföld
2017 november 27., 11:55
comments 30
David és Charles Koch az MSNBC reggeli műsorában.
photo_camera David és Charles Koch az MSNBC reggeli műsorában.

Az amerikai konzervatívok legbőkezűbb támogatóinak, a politikai céljaik elérésére évente több tízmillió dollárt áldozó Koch testvérek segítségével 1,8 milliárd dollárért megvette a Time Inc-et, a világhírű Time magazin kiadóját a Meredith Corporation. Ez az Egyesült Államok konzervatívabb részén székelő kiadóvállalat eddig jellemzően életmódlapokat adott csak ki, mint amilyen a Better Homes & Gardens és a Shape.

A Meredith Corporation egymaga nem lett volna képes felvásárolni a céget, a Koch testvérek 650 millió dollárral szálltak be a vásárlásba. Korábbi tevékenységük és támogatási politikájuk alapján egyből fel is vetődött, hogy ezzel a bevásárlással is politikai céljaikat szolgálják. A Meredith Corporation ezt igyekezett cáfolni, közleményük szerint Kochék nem kapnak helyet az igazgatótanácsban, és "semmilyen befolyásuk nem lesz a Meredith szerkesztői és menedzsment-gyakorlatára".

A felvásárlást mindkét vállalat igazgatótanácsa egyhangúlag támogatta. Az egyesülő lapkiadók együtt 135 millió embert érnek el 60 milliós példányszámban terjesztett kiadványaikkal. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.