Megtilthatja a civileknek az ételosztást a kormány

étel
2017 november 27., 18:04
comments 685
A gyönyörű Blaha Lujza tér még Tarlós István főpolgármestersége idején.
photo_camera Félórával az ételosztás kezdete előtt a Blaha Luzja téren, 2014 márciusában Fotó: Botos Tamás / 444)

A Népszava birtokába került miniszteri rendelet szerint civilek és politikai pártok nem, kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztás céljából.

A javaslat egyelőre egyeztetés alatt áll más minisztériumokkal, de előzménye már volt korábban is: több civil szervezet is arról számolt be a lapnak, hogy hónapok óta nem kapnak területfoglalási engedélyt, annak ellenére sem, hogy önkormányzatok közül több is elengedte ennek költségét a karitatív szervezetek számára, akik így jellemzően vagy egyházakkal együttműködve (mögéjük bújva), vagy magánterületen - mint például a Heti Betevő kezdeményezés aktivistái - kénytelenek főzni és ellátni a rászorulókat.

A Keleti Csoportot vezető Baba Omar arról beszélt az ATV-ben, hogy több száz ember maradhat így rendszeresen meleg étel nélkül, és emberéletek kerülhetnek veszélybe, ezért akkor sem hajlandóak felfüggeszteni tevékenységüket, ha az esetlegesen a rendelet szövegébe ütközik majd. (Népszava / ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.