148 milliárd forint világháborús kárpótlást követel Németországtól a Honfoglalás 2000

idióta rekordok
2017 december 01., 12:42
comments 252

A rendszeresen bizarr közleményekben utazó és Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb magyar rajongóinak számító civil szervezet friss megnyilatkozását az MTI hozta le. 

Eszerint a Honfoglalás 2000 most a német kormánnyal egyre komolyabb diplomáciai csatákba bonyolódó lengyel kormányhoz csatlakozna, és ők is kártérítést követelnek a világháborúk okozta károk miatt.

Mint írják, Németország két világháború kirobbantásáért felelős, és ezzel mérhetetlen pusztítást okoztak Európában. Külön kiemelik a második világháború végét, amikor a német csapatok 1945 januárjában felrobbantották Budapest hét hídját, hogy ezzel lassítsák a szovjet csapatok előrenyomulását. 

Az értelmetlen, indokolatlan barbárság óriási kárt okozott Magyarországnak. 

– írják, majd áttérnek arra, hogy Magyarország eddig nem fordult hasonló igénnyel Németországhoz, és ugyan ma már az országban véghezvitt pusztítást nem lehet felmérni, de a hidak újjáépítésének költsége a mai árakon számítva lehetséges. 

Ki is számoltak, és eredményeiket meg is írták Németország nagykövetségének: 148 milliárd forint megfizetését követelik a német államtól. A közleményük azzal zárul, hogy egyben követelni kéne a migránsok meghívása nyomán keletkezett kiadások (kerítés meg stb, írják) megtérítését is, de ennek a követelésnek a megállapítása a kormány feladata szerintük. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.