Kiemelkedő női vezetők között díjazták Bogyay Katalint

Bogyay Katalin Magyarország ENSZ-nagykövete nyerte el a Celebrating Women International nőjogi szervezet Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető - 2017 díját (Women of Distinction 2017 Global Leadership Award). Az elismerést a nagykövet szombaton veszi át Nassauban.

Bogyay Katalint az UNESCO Közgyűlés korábbi elnökét több évtizedes kiemelkedő nemzetközi munkájáért, az évek alatt, emberek százainak életébe hozott pozitív változásokért, a világ megsegítéséért és jobbá tételéért való elkötelezettségéért jutalmazzák az elismeréssel.

Nikki Haley amerikai és Bogyay Katalin magyar ENSZ-nagykövet idén márciusbanFotó: Drew Angerer/AFP

A nemzetközi díjat a magyar nagykövet mellett Laura Bush, korábbi amerikai First Lady, Baroness Patricia Scotland, az Angol Nemzetközösség főtitkára, Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere, Kamla Persad-Bissessar, Trinidad és Tobagó korábbi miniszterelnöke és Michelle Muscat, a máltai First Lady kapják.

A korábbi évek díjazottjai között van mások mellett Ameenah Gurib-Fakim, mauritiusi elnök, Dame Calliopa Pearlette Louisy, Saint Lucia kormányzója, Sejk Bin Haled Ál-Kaszimi, az Arab Emirátusok nemzetközi együttműködésért felelős minisztere, Portia L. Simpson Miller, Jamaica korábbi miniszterelnöke, valamint Mablean Ephraim, az Egyesült Államok főbírója is.

A nagykövet az MTI-nek elmondta, hogy októberben vehette át az ENSZ-hez akkreditált civil szervezetektől az ENSZ Szellemisége díjat, valamint az Értékteljes Világért Békedíjat, amelyek ugyanarról szólnak, mint a mostani, nőjogi szervezet kitüntetése: "olyan női vezetőket ismernek el, akik nemzetközi szinten egyrészt példaképek tudnak lenni, tudnak másokat inspirálni, másrészt olyan gazdag életúttal rendelkeznek, amelyen keresztül be tudják mutatni, hogy mire képesek a nők".

Az amerikai-kanadai-bahamai Celebrating Women Interational szervezet célja, hogy világszerte mozgósítsa, segítse és inspirálja a nőket, felhívja a figyelmet értékeikre és sokszor kiaknázatlan vezetői képességeikre.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.