Kiemelkedő női vezetők között díjazták Bogyay Katalint

politika
2017 december 01., 12:50
comments 32

Bogyay Katalin Magyarország ENSZ-nagykövete nyerte el a Celebrating Women International nőjogi szervezet Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető - 2017 díját (Women of Distinction 2017 Global Leadership Award). Az elismerést a nagykövet szombaton veszi át Nassauban.

Bogyay Katalint az UNESCO Közgyűlés korábbi elnökét több évtizedes kiemelkedő nemzetközi munkájáért, az évek alatt, emberek százainak életébe hozott pozitív változásokért, a világ megsegítéséért és jobbá tételéért való elkötelezettségéért jutalmazzák az elismeréssel.

Nikki Haley amerikai és Bogyay Katalin magyar ENSZ-nagykövet idén márciusban
photo_camera Nikki Haley amerikai és Bogyay Katalin magyar ENSZ-nagykövet idén márciusban Fotó: Drew Angerer/AFP

A nemzetközi díjat a magyar nagykövet mellett Laura Bush, korábbi amerikai First Lady, Baroness Patricia Scotland, az Angol Nemzetközösség főtitkára, Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere, Kamla Persad-Bissessar, Trinidad és Tobagó korábbi miniszterelnöke és Michelle Muscat, a máltai First Lady kapják.

A korábbi évek díjazottjai között van mások mellett Ameenah Gurib-Fakim, mauritiusi elnök, Dame Calliopa Pearlette Louisy, Saint Lucia kormányzója, Sejk Bin Haled Ál-Kaszimi, az Arab Emirátusok nemzetközi együttműködésért felelős minisztere, Portia L. Simpson Miller, Jamaica korábbi miniszterelnöke, valamint Mablean Ephraim, az Egyesült Államok főbírója is.

A nagykövet az MTI-nek elmondta, hogy októberben vehette át az ENSZ-hez akkreditált civil szervezetektől az ENSZ Szellemisége díjat, valamint az Értékteljes Világért Békedíjat, amelyek ugyanarról szólnak, mint a mostani, nőjogi szervezet kitüntetése: "olyan női vezetőket ismernek el, akik nemzetközi szinten egyrészt példaképek tudnak lenni, tudnak másokat inspirálni, másrészt olyan gazdag életúttal rendelkeznek, amelyen keresztül be tudják mutatni, hogy mire képesek a nők".

Az amerikai-kanadai-bahamai Celebrating Women Interational szervezet célja, hogy világszerte mozgósítsa, segítse és inspirálja a nőket, felhívja a figyelmet értékeikre és sokszor kiaknázatlan vezetői képességeikre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.