Habonyék ügyvédje és az offshore-cégek 20 ezer bevándorlót hoztak Magyarországra és 165 milliárdot kerestek rajtuk

politika
2017 december 09., 09:07
comments 310

Amikor ellenzékben volt, a Fidesz fő ellenségei voltak az „offshore-lovagok”, újabban pedig minden nap halljuk a kormánytól, hogy 1294 menekült befogadása az egész magyarság létét veszélyeztetné. Ehhez képest hivatalos adatok szerint 19 885 bevándorlónak adott letelepedési engedélyt az Orbán-kormány a szinte kizárólag offshore cégek által bonyolított programjában.

A Lánchíd Rádió adatigénylésére válaszul a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) a héten közzétette a végleges adatokat a fél éve felfüggesztett letelepedési kötvényekről. Ezek szerint 6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként, további 13 300 fő pedig családegyesítés címszó alatt.

link Forrás

A Magyar Nemzet pedig azt számolta ki, hogy a kormány által helyzetbe hozott közvetítő vállalkozásoknak mennyire jött be az élet:

„Az egy kivételével adóparadicsomokban bejegyzett cégek ezzel 155 milliárdos bevételt könyvelhettek el. Jól járt a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez és Habony Árpádhoz, a kormányfő tanácsadójához köthető ügyvédi iroda is. Kosik Kristóf cége vehette át a letelepedési engedélyeket, ezért ügyfelenként ötezer euró ütötte a markát. Az iroda ebből tízmilliárd forinthoz jutott. Vagyis a kötvényprogram összesen 165 milliárdos bevételt hozhatott a Fidesz-közeli érdekköröknek.”

A lap szerint eközben a magyar állam óriásit bukott, mert túl magas kamatot fizetett a letelepedési kötvények után. „A veszteség 20 milliárd forint körül alakulhatott, vagyis ennyivel került többe a speciális kötvények kamata annál, mint ha tisztán piaci forrásból, vagyis a kötvénypiacon jutott volna forráshoz a magyar állam.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.