Elítélték a Londont végigrabló robogósokat

bűnügy
2017 december 22., 17:46
comments 118

Londonban börtönre ítélték 10 tagját annak a robogós bandának, amelyik késekkel, kalapácsokkal és sarokcsiszolókkal felfegyverkezve támadtak rá három biztonsági őrre az egyik akciójuknál.

photo_camera Fotó: MET police

A banda tavaly november óta legalább 17 üzletet rabolt ki Londonban, amikből csúcskategóriás iPhone és Samsung fejhallgatókat vittek el.

photo_camera Fotó: MET Police

Minden alkalommal a Three üzleteibe törtek be, amivel közel 1,2 millió fontos kárt okoztak a vállalatnak a lopott áruk és a megugró biztonsági költségek miatt. Ráadásul azt a boltot be is kellett zárni, amit a banda összesen négy alkalommal raboltak ki. Végül úgy sikerült őket elkapni, hogy a Three GPS-es követőt szerelt néhány telefonjába, ami elvezette a rendőröket a robogós rablókig. A banda tagjai 10 és 18 év közötti büntetéseket kaptak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.