A külföldön élő nyugdíjasoknak is elküldi a kormány a tízezer forintos utalványt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ugyan az ég világon semmi értelme nincsen, de a magyar kormány "lakóhelytől és állampolgárságtól függetlenül", vagyis a határon túl élő nyugdíjasoknak is kiküldi a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt.

Ezt a pénzhelyettesítő eszközt, amivel a kormány gyakorlatilag az év elején elcsalt nyugdíjemelést adja oda jutalomként, Magyarországon kívül egyáltalán nem használhatják fel semmire - de mondjuk Magyarországon se akármire. A rezsit például nem ezzel fogják kifizetni a nyugdíjasok.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szocialista Kórózs Lajos írásbeli kérdésére válaszolva árulta el, hogy a határon túliaknak is kiküldik az utalványokat. Kórózst az is érdekelte volna, hogy ennek milyen plusz költségei vannak - már azon felül, amennyiben a pénz helyett küldött pénzhelyettesítő amúgy kerül. Rétvári ebben későbbre ígért tájékoztatást. (Via 24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.