A külföldön élő nyugdíjasoknak is elküldi a kormány a tízezer forintos utalványt

Ugyan az ég világon semmi értelme nincsen, de a magyar kormány "lakóhelytől és állampolgárságtól függetlenül", vagyis a határon túl élő nyugdíjasoknak is kiküldi a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt.

Ezt a pénzhelyettesítő eszközt, amivel a kormány gyakorlatilag az év elején elcsalt nyugdíjemelést adja oda jutalomként, Magyarországon kívül egyáltalán nem használhatják fel semmire - de mondjuk Magyarországon se akármire. A rezsit például nem ezzel fogják kifizetni a nyugdíjasok.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szocialista Kórózs Lajos írásbeli kérdésére válaszolva árulta el, hogy a határon túliaknak is kiküldik az utalványokat. Kórózst az is érdekelte volna, hogy ennek milyen plusz költségei vannak - már azon felül, amennyiben a pénz helyett küldött pénzhelyettesítő amúgy kerül. Rétvári ebben későbbre ígért tájékoztatást. (Via 24.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.