Árvizek, földcsuszamlások és legalább száz halott a Fülöp-szigeteken

külföld
2017 december 23., 12:48
comments 7
Hatalmas árvizeket szabadított Mindanaóra a Tembin vihar.
photo_camera Hatalmas árvizeket szabadított Mindanaóra a Tembin vihar. Fotó: FERDINANDH CABRERA/AFP

Száznál is több halottja lehet a Fülöp-szigetek déli részén tomboló ítéletidőnek. A Tembin névre keresztelt trópusi vihar Mindanao szigetén földcsuszamlásokat és áradásokat is okozott.

A legnagyobb károk Tubod és Piagapo városában keletkeztek, ahol házakat temetett maga alá a sárlavina. Tubodban legalább 19 halálos áldozatról tudnak. Lanao del Nortéban 62-en, Lanao del Surban 18-an, Zamboanga del Nortéban 46-an vesztették életüket.

Mindanao az egyik legszerencsétlenebb sorsú sziget a Fülöp-szigeteken, itt aktívak az al-Kaidával, majd az ISIS-szel is szövetséget kötő iszlamista szélsőségesek, ezért rendszeresek az összecsapások, amelyekben rengeteg polgári lakos is életét szokta veszteni. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.