Horrorisztikus gyermekkorával magyarázta tettét a népligeti gyilkos

bűnügy
2017 december 23., 7:12
comments 139

A gyerekkori traumáival magyarázta tettét a tavaly októberi népligeti gyilkosság gyanúsítottja, írja a Blikk. A 29 éves S. Krisztiánt december 20-án fogta el a rendőrség, miután idén december 13-án a tavaly októberihez kísértetiesen hasonló bűncselekményt kísérelt meg. Tavaly többször is fejbe vágott egy háromgyerekes anyát egy éles tárggyal, aki belehalt sérüléseibe, és most is egy magányos nőre támadt rá egy elhagyatott helyen, ismét a Népliget környékén. Mostani áldozata, egy ötvenes éveiben járó nő életveszélyesen megsebesült.

A rendőrök a tavalyi gyilkosság óta igyekeztek olyan bűncselekményt találni, aminek az elkövetési módja hasonló. Ez esetben térfigyelő kamerás felvétel is készült a támadásról, ez alapján tudták azonosítani az elkövetőt.

S. elfogása után beismerte a tettét, és a tavaly októberi gyilkosságot is. S. védője, dr. Willi Ildikó szerint ügyfele azzal magyarázta tettét, hogy fiatalkorában szexuálisan bántalmazták, és mert szüleivel se volt jó a kapcsolata, nem tanulta meg kezelni dühkitöréseit és agresszióját. S. ezért orvosi segítséget is kért a hatóságoktól, mondta Willi a Blikknek.

A bíróság pénteken elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását harminc napra. S.-t a gyilkosságért akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik, a decemberi támadásért pedig öt év börtönt kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt