Megbüntették az ausztrál miniszterelnököt, amiért mentőmellény nélkül csónakázott

Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnököt megbüntették 250 dollárra, amiért karácsonykor mentőmellény nélkül vezette a felfújható gumicsónakját. A miniszterelnököt egy ausztrál újság fotósa fényképezte le, ahogy piros felsőben, de mellény nélkül ült a csónakban.

Malcolm Turnbull azt mondta, csak húsz métert ment a csónakkal, a móló és a part között. Hozzátette, hogy fogalma sem volt róla, hogy ilyenkor is mentőmellényt kell viselnie. “A szabályok sokszor nagyon technikainak tűnhetnek, de azért vannak, hogy biztonságban tartsanak minket, ezért mindig meg kell nekik felelnünk” - mondta. Így ő is megtanulta, hogy mindig viselnie kell a mentőmellényt. A parti őrség kivizsgálta az esetet, majd megbírságoták a miniszterelnököt. Turnbull szóviője szerint a bírságot be fogják fizetni. (The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.