Az Y-nál véget ér Sue Grafton ábécé-krimisorozata

kultúra
2017 december 31., 08:46
comments 34
Sue Grafton
photo_camera Sue Grafton Fotó: Gino Domenico/AP

1982-ben adta ki ábécé-krimik néven elhíresült sorozata első, A, mint Alibi című kötetét, idén augusztusban pedig az Y is for Yesterday címűt, de a Z-ig már nem fog eljutni Sue Grafton. A 77 éves írónő lánya tájékoztatása szerint két évig tartó küzdelem után csütörtökön elvesztette a rákkal vívott csatáját, elhunyt.

link Forrás

"Bár tudtuk, hogy mi jön, váratlan és gyors volt. Pár nappal ezelőttig kifejezetten jól volt, aztán felgyorsultak az események. Sue mindig is azt mondta, hogy amíg csak lesz ereje, írni fog. Sokan tudjuk azt is, hogy mindig is tiltakozott könyvei megfilmesítése ellen, ahogy az ellen is, hogy négerek mások írjanak a nevében. Ezért, és drága Sue-nk iránt érzett mély szeretetünk és tiszteletünk miatt, az ábécé most az Y-nal ér véget" - írta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.