David Bowie fia könyvklubot indított, hogy minél többen olvassák el apja 100 kedvenc könyvét

A 2016 januárjában elhunyt zenész fia, Duncan Jones jelentette be, hogy apja emléke előtti tiszteletadásként is el szeretné olvasni apja száz kedvenc könyvét. Ebből pedig közösségi eseményt is alakít: egy online könyvklubot indított, ahol havi egy könyvet véve közösen lehet majd olvasni, illetve átbeszélni a műveket. 

Bowie száz kedvenc könyvének listája a honlapján érhető el, látni, hogy nemcsak regények kaptak helyet rajta. Az is biztos, hogy sok műnek nem létezik magyar fordítása, így rögtön az elsőnek feladott regénynek, Peter Ackroyd 1985-ben megjelent Hawksmoor című posztmodern művének sincs. A regény két szálon játszódik: bemutat egy 18. században élt londoni templomépítőt, aki emberáldozatokat követett el, illetve egy nyomozót, aki az építőmester által emelt templomokban elkövetett gyilkosságok után nyomoz a nyolcvanas években. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.