Több tucat kígyótojás bukkant elő egy iskola homokozójából

ÁLLAT
2018 január 02., 08:14
comments 36

Ausztrália Új-Dél-Wales államában, Laurieton város iskolájába riasztották a vadbefogókat, miután a helyi iskola homokozójából egy rakás kígyótojás bukkant elő. 

A hírt azután kapta fel igazán az országos média, hogy a tojásokat begyűjtő természetvédő csoport tagjai azt állították, az egyik leggyilkosabb faj, a textilmintás barnakígyó tojásait rejtette az iskolai játszótér. Az első tojások felbukkanása után az önkéntesek feltúrták az egész homokozót, és összesen hét kígyófészket találtak, összesen 43 tojással. 

Sokan viszont szkeptikusak voltak a közösségi oldalakon: a tojások formája és elhelyezkedése alapján úgy láttak, hogy azok nem lehettek a rettegett barnakígyó tojásai. Végül ezt az állatvédő szervezet is elismerte, közleményben jelentették be, hogy elhamarkodottan mérték fel a helyzetet.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen kígyókat rejt a tojás, legalábbis egy ausztrál kutató a fotók megtekintése után azt mondta a Guardiannak, hogy biztos, hogy kígyótojásokról van szó, de meg kell várni, míg kikelnek, ami heteken belül megtörténhet. 

A textilmintás barnakígyó mindenesetre a világ egyik legveszedelmesebb kígyófaja. A nőstények magukra hagyják a fészkeket, az újszülött kígyók pedig teljesen egyedül ismerkednek meg a világgal. A barnakígyó ráadásul jól alkalmazkodik a környezethez, ezért jól megél lakott területek közelében is: 2017-ben több példányt észleltek például Sydney környékén, mint korábban valaha. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.