Ha a szocialisták elindítják a saját emberüket Csepelen, az Juhász Péter szerint bebizonyítja, hogy az MSZP listáján a Fidesz jelöltjei vannak

A csepeli szocik Bangóné Borbély Ildikót indítanák Németh Szilárd rezsibiztos, Fidesz-alelnök ellen az áprilisi országgyűlési választáson. Az ötletre hétfőn rábólint az MSZP országos elnöksége - írta a 24.hu tegnap. A helyzet azért érdekes, mert ebben a körzetben 2014-ben az Együtt tagja, Szabó Szabolcs nyert, aki MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP közös jelöltként nem egész egy százalékot vert Németh Szilárdra. Ha viszont Bangóné elindul ellene, akkor nehéz elképzelni, hogy bármelyikük hozni tudná a négy évvel ezelőtti eredményt.

Bangóné a parlamentbenFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A 24.hu kétszer is rákérdezett erre az apró problémára Bangónénál, amiből az alábbi két párbeszéd született:

Befolyásol bármit is, hogy ha két balos indul, nulla az esély Németh Szilárd ellen? 

Felelős politizálásra van szükség. 

Majd később:

Vagyis, hogy legyen esélye balos jelöltnek, Szabónak vissza kell lépnie. 

Felelős politizálás kell.

Ezek után Juhász Péter a Facebookon tette fel a kérdést: „A sikeres ellenzéki politikusokat akarja kicsinálni az MSZP?” Az Együtt elnöke szerint nem szabadna elindítani a négy éve győztes Szabó Szabolcs ellen más jelöltet, bár azt nem említi, hogy az együttes politikus akkor az összes többi baloldali párt támogatásával szerzett mandátumot. 

Szigetvári Viktor és Juhász PéterFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Juhász azt írja, szeretné hinni, hogy az MSZP nem a Fidesz kiszolgálója, annak ellenére, hogy helyi szinten lát összefonódásokat. „Ha azonban rendszerszinten látjuk, hogy nem képesek az ellenzék sikeréért politizálni, akkor nehéz másra következtetni. Márpedig ha több jelölt áll a Fidesszel szemben, az kizárólag a Fidesz érdeke, nem az ellenzéki siker kulcsa, hiszen meg lehetne akadályozni egy újabb Orbán-kormány magalakulását, de ahhoz nem ez az út vezet” - érvel.

Bangóné az interjúban azt mondta: „Lefolytattuk a tárgyalásokat, teljesen elutasítóak voltak az együttesek.” Ehhez képest Juhász azt mondja, hogy az MSZP vezetését hónapok óta nem lehet elérni ebben az ügyben.

Az MSZP az alábbi közleményben reagált. Idézem az egészet, bár egyelőre nem sikerült megfejtenem, pontosan mit jelent ez ebben a helyzetben:

„Az MSZP 2017. december 31-én a koordinált jelöltállításról szóló tárgyalásokat lezárta. Most már a következő lépéseken van a sor. Közös jelöltek, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt. Ez az Orbán-rezsim leváltásának egyetlen útja.”

Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok miniszterelnök-jelöltje pedig az Index tudósítása szerint vasárnap este azt mondta egy pódiumbeszélgetésen, hogy 

dolgozik azon, hogy ez a konfliktus megoldódjon, mert pont így lehet elveszíteni körzeteket.

Juhász azzal zárja a felszólamlását, hogy amíg csak lehet, az Együtt el akarja érni, hogy egy jelölt legyen szemben kihívóként minden kerületben a Fidesszel. Szerinte ez ugyanis a Fidesz legyőzésének feltétele. 

„Ha erre nem hajlandó az MSZP, akkor tudomásul vesszük, hogy Botkának volt igaza, és jó szívvel indulunk rá a Fidesz MSZP színekben indított jelöltjeire.”


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.