Kevesebbet költött a kormány a válságövezetekben élő keresztényekre, mint a Soros-kampányra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar kormány tavaly indította el a Hungary Helps Programot, hogy támogatásokat tudjon juttatni a világ migrációs kibocsátó területeire. A vezető politikusok gyakran ismételgetik, hogy a migrációs problémákat helyben, a származási országokban kell megoldani. 

Miután  Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő kikérte a Miniszterelnökségtől a támogatott projektek és a kiadások friss listáját, a Népszava arról ír, hogy a a kormány eddig bő 3,6 milliárd forintot fordítottak humanitárius célokra, ami jóval kevesebb, mint például a Soros-kampányra ment el. 

A lap szerint először a Hungary helps keretében többek között Irakban, Libanonban, Jordániában, Szíriában, Nigériában, Tanzániában és Egyiptomban támogattak kisebb-nagyobb projekteket. Ezen kívül 580 milliót költött a kormány az iraki Tell-Aszkufban megrongált lakóházak részbeni helyreállítására. Az erbíli Szent József Kórház féléves gyógyszerellátását pedig 145 millió forinttal támogatta.

Kelet-Aleppóban 63 millió forinttal segítik egy ingyenes kórház működését. 150 millió költöttek arra, hogy  67 válságövezetből keresztény fiatalok jöhessenek Magyarországra tanulni. A lap szerint a legkisebb tétel 1,6 millió forint volt: a betlehemi Szent Család Kórháznak vásároltak egy EKG-készüléket.

A  külügyminisztérium 2016-ban támogatta, hogy a tanzániai  Dar es Salaam egyik iskolájában a Magyar Máltai Szeretetszolgát kialakított egy 10 ezer literes vízgyűjtő tartályt. A tárca további kétmillió forintot adott az iskolát védő kerítés felépítésére is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.