A végzős orvostanhallgatók 40 százaléka lelépne az országból

Az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók közel 40 százaléka tervez külföldi munkavállalást, írja a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének felmérése alapján a Népszava

A kutatásban 2016/2017-es tanévben négy hazai orvosegyetem hallgatóit kérdezték a terveikről online kérdőívekkel. Arra, hogy tervez-e külföldi munkavállalást 57,8 százalékuk egyértelmű nemmel felelt, de 38,1 százalékuk pedig határozottan igennel. 

Az országot elhagyni tervezők kétharmada az orvosi munka- és életkörülményekkel, valamint a bérezéssel volt elégedetlen. A kutatás szerint  135 ezer forint helyett 500 ezres kezdő bért tartanának elfogadhatónak. 

A lap szerint a külföldi munkát tervezők harmada az egyetem befejezése után azonnal távozna, negyedük csak szakvizsga után, valamivel több mint nyolcaduk már a tanulmányaik befejezése előtt is szívesen vállalna munkát külföldön. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.