Van gyógyulás a homoszexuális devianciából - üzente a köztévé baptista ifjúsági műsora

vallás
2018 január 21., 11:33

"Olyan tényleg kritikus dolgokról beszélünk, mint akár a drog, akár a homoszexualitás,"

kezdte Révész Lehel, a Dunántúli Egyházkerület ifjúsági koordinátora a DunaTV-n vasárnap reggel sugárzott Baptista ifjúsági műsort. A Dunántúli Keresztény Ifikonfin készült 8 perces adás témája a homoszexualitás volt. 

"Megijedtem,"

mondta a balatonszemesi lelkész, Floch Gábor, mikor meghallotta, hogy egy londoni baptista gyülekezetben azonos nemű párokat adtak össze. 

"Ez közelít felénk,"

erre választ kell adni, tette hozzá. Floch szerint:

"vannak bibliai normák és mércék, amit nem lehet büntetlenül felrúgni. Ahol Isten akarata nem evidencia, ott deviancia fog születni, és ez is, amiről most beszélünk, éppen ilyen deviancia, ami nem életpárti, nem az életet támogatja. (...) De ezen a téren is van szabadítás."

link Forrás

Ahol nincs apakép, ott fellép a személyiségben valamilyen torzulás, mondja Floch. 

"Azoknál a homoszexuális fiúknál, akiket ismerek, ott is elmondható, hogy bár van apa, az nem foglalkozik velük."

link Forrás

Gajdátsy Péter mentálhigiénés szakember szerint mindnyájunkból hiányzik valami, "híján vagyunk Isten dicsőségének," az összetörtségből következik a homoszexualitás, 

de Jézus hív minket, hogy meggyógyítson, és nekünk szükségünk van a gyógyulásra. 

link Forrás

(via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.