Casey Affleck nem vesz részt a Oscaron

Nyilvánvalónak tűnik, hogy a #MeToo mozgalom hatása, hogy a tavaly a legjobb színésznek járó díjat kapó Casey Affleck nem vesz részt az idei, 90. gálán.

A színész szóvivője csütörtökön azt mondta, Affleck nem vesz részt a gálán, amelyen a tradíciók szerint neki kellett volna átadnia a legjobb színésznőnek járó díjat. Régi szokás, hogy ezt az előző év legjobb színésze teszi, bár néhány alkalommal tettek már kivételt. Az akadémia szóvivője azt mondta, értékelik a döntést, mely lehetővé teszi, hogy a show és az elmúlt év nagyszerű munkái maradjanak a gála fókuszában.

Casey Affleck ügye már a Weinstein-botrány előtt kipattant, de a színész zaklatási eseteit elég szemérmesen kezelték Hollywoodban. A színészt egy producer és egy operatőr is azzal vádolta, zaklatta őket egy forgatáson. Utóbbi azt mondta, Casey Affleck részegen lopózott be a hálószobájába, és elkezdte cirógatni a hátát, a producer Amanda White pedig azzal vádolta, megpróbálta felhívni a szállodaszobájába, és amikor nemet mondott neki, erőszakossá vált. A nő arról is beszélt, hogy a forgatáson is folyton szexuális utalásokat tevő színész egyszer arra kérte kollégáját, mutassa meg péniszét a rendezőnek. A két nő vádjait Affleck előbb tagadta, végül mégis beleegyezett a mediációba. Bíróságig nem jutott az ügy, megállapodásuk részletei nem ismertek, de az tény, hogy a színész igazi mennybemenetele csak ezután következett. Az esettel utána senki sem foglalkozott, kivéve Brie Larsont, aki az Oscar-díjat adta át Afflecknek, de miután átnyújtotta a szobrot, hátralépett, és nem vette ki a részét a tapsviharból. Amikor rákérdeztek, miért nem tapsolt, csak annyit mondott,úgy gondolja, reakciója magáért beszélt.

Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.