Partvissal ütötte édesanyját, hogy megszerezze a temetésére félretett pénzét

bűnügy
2018 január 26., 08:37
comments 33

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 45 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki édesanyját egy partvissal bántalmazta, hogy a megtakarított pénzét megszerezze.

A vádlott és 79 éves édesanyja közös háztartásban élnek egy Nógrád megyei településen. Mivel a vádlott sokat ivott, évek óta feszült volt a viszonyuk, és gyakoriak voltak a veszekedések amiatt, hogy a férfi gyakran kért pénzt édesanyjától italozásra.

A vádlott egy 2017 augusztusi délután is ittas volt, amikor anyjától ingerülten követelte a temetésre félretett, takarékbetétkönyvben elhelyezett pénzét azért, hogy abból külföldre tudjon utazni nyaralni. A pénzt a sértett nem akarta, és nem is tudta átadni a vádlottnak, mivel a takarékbetétkönyvet a lányánál tartotta, és ezt el is mondta a fiának. 

A férfi szidalmazni kezdte, gyógyszereit kidobta, vérnyomásmérőjét összetörte, és továbbra is pénzt követelt tőle, miközben egy partvissal kétszer fejen ütötte az idős asszonyt olyan erővel, hogy a partvis nyele el is tört.

Ezután a férfi azzal fenyegette meg rémült édesanyját, hogy agyonveri, kivégzi, ha nem adja oda a pénzét. Az idős asszony a fia bántalmazása, kijelentései miatt sírva fakadt, ekkor a vádlott abbahagyta az ütlegelést, édesanyja pedig kimenekült a lakásból, és a szomszédoktól kért segítséget.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától való eltiltását indítványozta vádiratában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.