Olyan civil szervezetekkel indokolja a Stop Soros-törvényt a kormány, amik nem is működnek Magyarországon

politika
2018 január 30., 08:39

Kovács Zoltán 2018 januárján.
photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

A kormányszóvivő Kovács Zoltán hivatalos blogján, az About Hungary-n magyarázta el tételesen a külföldi közvéleménynek, miért volt szükség a Stop Soros címkével elhíresült törvénycsomagra, ami az illegális bevándorlást hivatott féken tartani Magyarországon.  

Kovács idézi Pintér Sándor belügyminisztert, aki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy 25 százalékos sarccal kell illetni azokat a szervezeteket, amelyekről megállapítható, hogy támogatja a törvénytelen migrációt. A szóvivő ezek után példát hoz ezekre a szervezetekre.

A W2EU egy német bejegyzésű platform, amely a menekültek és bevándorlók tájékozódását segíti. A Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Pro Asyl működteti, de nem Magyarországon. Második példa a "Watch the Med", amelyet 2012-ben hoztak létre a Földközi-tengeren keresztül menekülők megsegítésére, illetve vészhelyzetek bejelentésére, segítségkérésre. Természetesen nem működik Magyarországon.

Kovács megjegyzi, hogy ugyanazokról a galád szervezetekről van szó, amelyek korábban kiskönyvet gyártottak azért, hogy a kontinensre érkező menekülteknek segítsenek eligazodni. Ebben olyan sötét és homályos hátterű alakulatok elérhetőségeit is feltüntették, mint a Nemzetközi Vöröskereszt vagy az ENSZ menekültügyi szervezete. 

"Ezek a szervezetek, amelyek közül többet Soros György milliárdos befektető támogat, támogatják a nyitott Európa vízióját. Az illegális migráció nyílt promótálásával nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ennek megállítása a Stop Soros-törvénycsomag célja" - zárja posztját Kovács, nem belegabalyodva abba, hogyan próbálnak majd megsarcolni Magyarországon nem működő szervezeteket. (About Hungary)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.