Olyan civil szervezetekkel indokolja a Stop Soros-törvényt a kormány, amik nem is működnek Magyarországon

politika
2018 január 30., 07:39

Balog Zoltán 2018 januárján.
photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

A kormányszóvivő Kovács Zoltán hivatalos blogján, az About Hungary-n magyarázta el tételesen a külföldi közvéleménynek, miért volt szükség a Stop Soros címkével elhíresült törvénycsomagra, ami az illegális bevándorlást hivatott féken tartani Magyarországon.  

Kovács idézi Pintér Sándor belügyminisztert, aki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy 25 százalékos sarccal kell illetni azokat a szervezeteket, amelyekről megállapítható, hogy támogatja a törvénytelen migrációt. A szóvivő ezek után példát hoz ezekre a szervezetekre.

A W2EU egy német bejegyzésű platform, amely a menekültek és bevándorlók tájékozódását segíti. A Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Pro Asyl működteti, de nem Magyarországon. Második példa a "Watch the Med", amelyet 2012-ben hoztak létre a Földközi-tengeren keresztül menekülők megsegítésére, illetve vészhelyzetek bejelentésére, segítségkérésre. Természetesen nem működik Magyarországon.

Kovács megjegyzi, hogy ugyanazokról a galád szervezetekről van szó, amelyek korábban kiskönyvet gyártottak azért, hogy a kontinensre érkező menekülteknek segítsenek eligazodni. Ebben olyan sötét és homályos hátterű alakulatok elérhetőségeit is feltüntették, mint a Nemzetközi Vöröskereszt vagy az ENSZ menekültügyi szervezete. 

"Ezek a szervezetek, amelyek közül többet Soros György milliárdos befektető támogat, támogatják a nyitott Európa vízióját. Az illegális migráció nyílt promótálásával nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ennek megállítása a Stop Soros-törvénycsomag célja" - zárja posztját Kovács, nem belegabalyodva abba, hogyan próbálnak majd megsarcolni Magyarországon nem működő szervezeteket. (About Hungary)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.