Olyan civil szervezetekkel indokolja a Stop Soros-törvényt a kormány, amik nem is működnek Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fotó: botost/444.hu

A kormányszóvivő Kovács Zoltán hivatalos blogján, az About Hungary-n magyarázta el tételesen a külföldi közvéleménynek, miért volt szükség a Stop Soros címkével elhíresült törvénycsomagra, ami az illegális bevándorlást hivatott féken tartani Magyarországon.  

Kovács idézi Pintér Sándor belügyminisztert, aki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy 25 százalékos sarccal kell illetni azokat a szervezeteket, amelyekről megállapítható, hogy támogatja a törvénytelen migrációt. A szóvivő ezek után példát hoz ezekre a szervezetekre.

A W2EU egy német bejegyzésű platform, amely a menekültek és bevándorlók tájékozódását segíti. A Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Pro Asyl működteti, de nem Magyarországon. Második példa a "Watch the Med", amelyet 2012-ben hoztak létre a Földközi-tengeren keresztül menekülők megsegítésére, illetve vészhelyzetek bejelentésére, segítségkérésre. Természetesen nem működik Magyarországon.

Kovács megjegyzi, hogy ugyanazokról a galád szervezetekről van szó, amelyek korábban kiskönyvet gyártottak azért, hogy a kontinensre érkező menekülteknek segítsenek eligazodni. Ebben olyan sötét és homályos hátterű alakulatok elérhetőségeit is feltüntették, mint a Nemzetközi Vöröskereszt vagy az ENSZ menekültügyi szervezete. 

"Ezek a szervezetek, amelyek közül többet Soros György milliárdos befektető támogat, támogatják a nyitott Európa vízióját. Az illegális migráció nyílt promótálásával nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ennek megállítása a Stop Soros-törvénycsomag célja" - zárja posztját Kovács, nem belegabalyodva abba, hogyan próbálnak majd megsarcolni Magyarországon nem működő szervezeteket. (About Hungary)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.