Gyerekmolesztálás gyanújával tartóztatták le a Counter Strike egyik alkotóját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A seattle-i rendőrség letartóztatta Jess Cliffe-t, az egyik legnépszerűbb lövöldözős játék, a Counter Strike társalkotóját. A most 36 éves Cliffe 19 éve a dizájner Minh Level közösen alkotta meg az akkor népszerű Half-Life egyik modjaként a Counter Strike-ot, ami akkora siker lett, hogy önálló életre kelt, és végül a Half-Life alkotója, a Valve felvásárolta. 2003-ban aztán Cliffe is csatlakozott a céghez, mely most a letartóztatás után felfüggesztette állásából.

Az egyelőre nem teljesen világos, hogy Cliffe-t mivel gyanúsítják, de az ügy súlyosságát jelzi, hogy még óvadék ellenében se szabadulhat az előzetesből. A letartóztatásról közzétett nyilvános jelentésben gyermek szexuális kihasználása szerepel gyanúként. A rendőrség egyelőre nem kommentálta az esetet. (Via Kotaku)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.