Jim Carrey nem lájkolja a Facebookot

külföld
2018 február 07., 06:18
comments 64

Jim Carrey színművész annyira berágott azon, hogy a Facebook még az amerikai demokráciába történt titkosszolgálati beavatkozásból is profitált - az orosz titkosszolgálatok az elnökválasztási kampányban célzottan vásároltak Donald Trumpot támogató hirdetéseket a cégtől -, hogy dühében eladta részvényeit, és most a cég többi befektetőjét is erre szólítja.

link Forrás


Carrey teljes szakításra készül, keddi bejelentése szerint még Facebook-profilját is törli. "Rá kell bírnunk ezeknek a közösségi médiáknak a tulajdonosait, hogy jobban figyeljenek" - mondta a CNBC-nek. Szerinte aktivista befektetőkre van szükség, akik kikényszerítik ezt.

Carrey a Twitteren még egy hashtaget is bevetett: #unfriendfacebook, írta posztja mögé, amiben azokat a befektetőket, akik aggódnak a jövőért, a példája követésére buzdította.

Carrey felháborodásának tárgya az, hogy a Facebook saját bevallása szerint 126 millió amerikai polgárhoz juthattak el azok a fizetet hirdetések, amelyeket végső soron az orosz állam vásárolt, százezer dollár értékben. A hirdetéseket célzottan az elnökválasztás eredményét leginkább befolyásoló államok lakói között terjesztették. Az amerikai választási szabályok szerint a kampányok külföldről nem fogadhatnak el támogatást. (Via Cnet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.