Fűbolt mellé állt ki sütit árulni a cserkészlány, degeszre kereste magát

külföld
2018 február 10., 12:18
comments 98

Az amerikai cserkészmozgalom fontos bevételi forrása a házi sütik árusítása, egy kaliforniai cserkészlány pedig új piaci rést fedezett fel: San Diegóban nyitott legális marihuánabolt elé állt ki, és hatalmas sikert aratott, hat óra alatt 300 dobozt adott el, 1500 dollárt keresve így. 

A pénz persze ilyenkor nem őt illeti meg, a bevételek legnagyobb része a helyi cserkészszövetségé, de a lány vélhetően kapni fog valamilyen kitüntetést az ötletért. 

A lány megjelenésére lecsapott az Urbn Leaf nevű fűbolt is, saját Instagramjukra is kirakták, ezzel is új vevőkben bízva. És mint a Vox megjegyzi, a jövőben várhatóan csak nőni fog a hasonló sztorik száma, hiszen egyre jobban terjed a legális marihuána az Egyesült Államokban, ez pedig számos új üzleti lehetőséget nyitott meg. 

A megosztott fotó viszont sok kritikát is kiváltott, bőven akadtak kommentelők, akik szerint egy fiatal gyereknek semmi keresnivalója a marihuánabiznisz környékén. Ebből vita is kibontakozott, hiszen a cserkészek eddig is árultak süteményt olyan boltok előtt, melyekben alkoholt lehetett vásárolni, és amiatt nem panaszkodott senki. 

A cserkészszövetség szerint nem hibázott  a lány, a fűbolt ugyanolyan üzlet a szemükben, mint bármely más kereskedelmi egység. De ez a kaliforniai szövetség reakciója, a helyzet szabályozatlanságát jelzi, hogy a coloradói szövetség korábban máshogy döntött, és nem támogatták a fűüzlet előtti árusítást. Igaz, azóta ott is enyhítettek, és már nem általánosságban ítélik el a gyakorlatot, hanem az egyes konkrét eset körülményeit vizsgálják. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.