A héten visszatér az igazi tél

időjárás
2018 február 11., 19:24
comments 168
photo_camera Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Visszatér a csapadékos, hűvős idő a héten - írja a Meteorológiai Szolgálat közleménye alapján az MTI. Az ország nagy részén hó, havas eső, ónos eső és eső lesz, mínuszokkal, egészen a hétvégéig. 

Hétfőn a Dunántúlon és északon már sűrű havazással kell számoni, nyugaton ónos csapadék is lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka mínusz 6 és 0, nappal 0 és plusz 6 között alakul majd. 

Kedden is borult, csapadékos idő marad: havas eső és hó lesz a Tiszántúlon is, élénkebb széllel mint hétfőn, éjszaka mínusz 3 és plusz 1, nappal 0 és plusz 5 fok közötti értékekkel. Szerdán marad ugyanez, annyi finomsággal, hogy a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak, de a hőmérséklet tartományai változatlanok maradnak. 

Csütörtökön is eső, havas eső lesz, élénk fuvallatokkal, éjszaka akár mínusz 7 is lehet, és napközben se megy még 6 fok fölé a higanyszál. Pénteken már egészen mínusz 10-ig is süllyedhet a hőmérséklet. 

Legkorábban szombaton enyhülhet valamennyit a hideg, de napsütésre akkor sem lehet számítani, napközben 3 és 8 fok közöttig melegszik a levegő. A csapadék várhatóan vasárnap csökken először érdemben, de érdemi felmelegedéssel egyelőre akkor sem kell számítani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.