Visszadobta a tanár a dolgozatot, mert szerinte Ausztrália nem egy ország, hanem egy kontinens

Ashley Arnold 27 éves, idahoi lakos, háztartásbeli, szociológiát tanul egy online kurzuson egy New Hampshire-i egyetemen. Az utolsó évben beadandó feladatként megkapták, hogy hasonlítsanak össze bizonyos társadalmi normákat az Egyesült Államokban és egy másik választott országban. 

Ashley a közösségi média használatának szokásait hasonlította össze az USA-ban és Ausztráliában. Ami zután jött, arra Ashley nem számíthatott: tanárától, aki egyébként filozófiából doktorált, megkapta, hogy hiszen Ausztrália nem ország, hanem kontinens, így nem tudja elfogadni a dolgozatot. 

Ashley először viccet gyanított a háttérben, nem nagyon hitt a szemének, és annak se, hogy a tanár nem volt hajlandó legalább egy Google-kereséssel utánamenni a dolognak. De itt még nem volt vége az esetnek: Ashley hiába küldte el az egyetem egykik kutatójának az anyagát,  a tanár továbbra is csak arra figyelmeztette, hogy ha már a hipotézis is hibás, az a teljes kutatási munkát érvénytelenítheti. 

"Ausztrália egy kontinens, nem ország". 

Ezután a diák az ausztrál kormány honlapjával próbálkozott. A tanár ezután arra már hajlandó volt, hogy saját kutatást végezzen a kérdésben, és annak eredményétől tegye függővé a vizsga eredményét. 

Ezt Ashley már nem várta meg: levelet írt az egyetemnek, hogy tájékoztassák a professzort arról, hogy Ausztrália bizony egy ország, elnöke van, kormánya, válogatott focicsapata, ENSZ-nagykövete, és így tovább. 

Miután a tanár lefolytatta saját kutatási vizsgálatát, egy jónak számító érdemjeggyel átengedte Ashleyt. Bocsánatot nem kért, de elfogadta, hogy Ausztrália kontinens és ország is lehet. 

Az egyetem a Twitteren jelentette, hogy Ashleynek a tanköltségeit is megtérítik a kurzusra, és nem csak tőle, de minden ausztráltól is elnézést kérnek. Még sok sikert kívántak nekik a téli olimpiára is. (Buzzfeed)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.