Mialatt a bajbajutottakon segítettek, szexpartykat tartottak az Oxfam munkatársai

külföld
2018 február 12., 18:09
comments 133

Pénteken robbant a legismertebb brit segélyszervezet, az 1942-ben alapított Oxfam botránya, miután a The Times megírta: 

a szervezet egyes munkatársai szexpartykat tartottak 2011-ben Haitin, miközben a földrengés okozta humanitárius válság elhárításán dolgoztak. 

Vasárnap a The Observer arról számolt be, hogy korábban is voltak hasonló esetek: 2006-ban szintén prostituáltakat hívtak a csádi Oxfam-csapat szállására. A cikkek miatt hétfőn közleményben jelentette be lemondását a szervezet helyettes vezetője, Penny Lawrence. A történtekért teljes felelősséget vállalt, de hangsúlyozta:

szégyelli magát. És sajnálja, hogy az Oxfam nem kezelte jobban a helyzetet.

Lawrence szerint mostanra világossá vált, hogy a szervezet csádi országigazgatójának és csapata egyes tagjainak viselkedése már a Haitire való 2011-es áttelepülés előtt is problémás volt. 

photo_camera Fotó: JUAN BARRETO/AFP

Az Oxfam hivatalosan nem kommentálta a The Times írását, csak annyit közöltek, hogy belső vizsgálatot indítottak az ügyben, ami után négy munkatársuktól megváltak, hárman pedig lemondtak, köztük az említett országigazgató is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.