Mialatt a bajbajutottakon segítettek, szexpartykat tartottak az Oxfam munkatársai

2018 február 12., hétfő 18:09
137

Pénteken robbant a legismertebb brit segélyszervezet, az 1942-ben alapított Oxfam botránya, miután a The Times megírta: 

a szervezet egyes munkatársai szexpartykat tartottak 2011-ben Haitin, miközben a földrengés okozta humanitárius válság elhárításán dolgoztak. 

Vasárnap a The Observer arról számolt be, hogy korábban is voltak hasonló esetek: 2006-ban szintén prostituáltakat hívtak a csádi Oxfam-csapat szállására. A cikkek miatt hétfőn közleményben jelentette be lemondását a szervezet helyettes vezetője, Penny Lawrence. A történtekért teljes felelősséget vállalt, de hangsúlyozta:

szégyelli magát. És sajnálja, hogy az Oxfam nem kezelte jobban a helyzetet.

Lawrence szerint mostanra világossá vált, hogy a szervezet csádi országigazgatójának és csapata egyes tagjainak viselkedése már a Haitire való 2011-es áttelepülés előtt is problémás volt. 

Fotó: JUAN BARRETO/AFP

Az Oxfam hivatalosan nem kommentálta a The Times írását, csak annyit közöltek, hogy belső vizsgálatot indítottak az ügyben, ami után négy munkatársuktól megváltak, hárman pedig lemondtak, köztük az említett országigazgató is. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt