Orbán: A magyar ügy nyert ügy

POLITIKA
2018 február 18., 14:48

Orbán Viktor vasárnap délután kezdett bele a 20-ik évértékelő beszédébe a Várkert Bazárban. A miniszterelnök először leszögezte, hogy otthon a szüleitől sosem kapott dicséretet a jó munkáért, de a politikában ez nem így van, ezért szerinte ki kell mondani, ez a 8 év jól sikerült. Sőt, “jobban, mint vártuk”.

Orbán ezután percekig sorolta, hogy miben lett jobb hely az ország a kormányzása miatt.

Például azért, mert tavaly nyugdíjprémimumot fizettek a nyugdíjasoknak.

Orbán emellett felemlegette azt is, hogy nőtt a munakhelyek száma, tele van darukkal az ország, annyi az új építkezés, a magyar kultúra pedig a lehető legjobb helyzetben van, hiszen tele vannak a színházak és a mozik, és már nem győznek szállodákat építeni a sok turistának. A házasságok száma nő, és egyre több a gyerek is, így még az is elképzelhető, hogy az ország eléri a népesség-megmaradáshoz szükséges 2-es termékenységi rátát (igaz 8 év alatt csupán 1,5-re sikerült ezt feltornázni).

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

“A magyar ügy, nyert ügy” - mondta Orbán. Hozzátette azt is, hogy Magyarországnak sokkal nagyobb a befolyása, mint azt a mérete indokolná, ennek pedig egyetlen oka van szeirnte: a Fidesz-KDNP leszámolt a politikai korrektséggel. “A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek” - mondta.

Ezek után Orbán ráért a közelgő választásokra, és egytől egyig leszólta az összes ellenzéki pártot. Azt mondta, nem is érti, hogy az ellenzéki pártok ilyen állapotban, amiben most vannak, hogyan kérhetnek bizalmat a kormányzáshoz. Karácsony Gergelyt, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét külön kiemelte, szerinte ő csak egy idegenlégiós, és annyi lesz a feladata, hogy kivezesse az MSZP-t a parlamentből.

Felemlegette a Jobibkot is, amely szerinte az iszlámnak bízik, és az LMP-t is, amelyről azt mondta, mindössze annyi mondanivalója van, hogy lehet más.

Orbán a bevándorlásról is beszélt, azt mondta, egyre több migránsra lehet majd számítani, a közeljövőben szerinte 60 millió ember fog megindulni Afrikából Európa felé. Szerinte ha ez így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz.

Szerinte a Nyugat korábban azt mondta, a kevertség szép, de ő nem így gondolja, és azokkal az európai politikusokkal akar szolidáris lenni, akik meg akarják védeni Európát. Ezután pedig külön kiemelte az olasz Silvio Berlusconit és a pártját, és azt mondta, reméli, hogy újra kormányzati pozícióba fog kerülni az olasz politikus.

Soros György neve is előkerült, Orbán szerint a milliárdos támogatói egyenesen egy külön embertípust akarnak létrehozni: a Soros-embertípust. De szerencsére a kormány észnél van, ezért alkották meg a Stop-Soros törvénycsomagot.

A beszéde végén Orbán visszakanyarodott a választásra, és újra ekézte egy kicsit az ellenzéket. Azt mondta nem értik az idők szavát, amiért nem támogatják a kormányt a bevándorlás elleni harcban. Ezért vannak reménytelen helyzetben. Aztán egy hasonlattal fejezte be: 50 nap múlva lesz, aki egy sokemeletes ház földszintjére fog lezuhanni, más meg az ötvenedik emeletre fog feljutni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.