Egyelőre nem lesz perújítás a Fenyő-gyilkosságban bűnösnek talált Portik Tamás ügyében

Tbg
bűnügy
2018 február 24., 06:49

„Elutasította a kilencvenes évek véres leszámolásai miatt többszörösen elítélt Portik Tamás perújítási kezdeményezését a Fővárosi Ítélőtábla – tudta meg lapunk Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivőjétől.”

A férfi ügyvédjén keresztül azt próbálta elérni, hogy újratárgyalják szerepét a Fenyő János médiavállalkozó elleni gyilkosságban és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletben.

Portikot a Fenyő-gyilkosságban felbujtóként, harmadrendű vádlottként 13 évre ítélték. Portik álláspontja szerint viszont nem ő, hanem az ukrán maffia volt a felbújtó.

Az ügyben most fejeződött be a perújítási nyomozást, amit még novemberben rendelt el a Fővárosi Ítélőtábla. A Nemzeti Nyomozóiroda ugyanakkor nem találta megalapozottnak Portik felvetését, aki ügyvédjén, Szikinger Istvánon keresztül fellebez a határozat ellen. (Magyar Hírlap/24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.