Elkészült Magyarország Digitális Agrárstratégiájának tervezete

2018 március 5., hétfő 10:47
92

Örvendjenek, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Deutsch Tamás, Magyarország digitális Deutsch Tamása közös sajtótájékoztatón jelentették be Magyarország Digitális Agrárstratégiája, illetve kormányzatiul Digitális Agrár Stratégiája szakmai tervezetének elkészültét.

Hogy ez micsoda, arról fogalmam sincs, de Fazekas miniszter úr szerint a Digitális Agrárstratégia (a továbbiakban DAS) az első ágazati digitális stratégia.

Bár az eseményről az MTI egy kisregényt közölt, sajnos az, hogy mégis mi lehet a DAS, az nem derült ki. Kiss Miklós Zsolt, az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár is csak annyit mondott, hogy "a következő években meghatározza a mezőgazdaságban dolgozók életét az, hogy hogyan tudnának részt venni a digitalizációban".

Deutsch Tamás meg azt tudta kiemelni, hogy "a digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplői az emberek", épp ezért "történelmi jelentőségű", hogy az agrárium az első olyan gazdasági terület, amelyen átfogó digitális stratégia készült, ráadásul ezzel Európában is megszereztük az elsőséget. Deutsch szerint amúgy a DAS megvalósításához szükséges források összege "elérheti vagy meg is haladhatja a tízmilliárdos nagyságrendet", ami magyarán azt jelenti, hogy a kormány 1 és 1000 milliárd forint között akármennyit is költhet valamire.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt