Kidőlt egy 227 éves fa, amit még George Washington ültetett

külföld
2018 március 05., 12:44
comments 67

Egy héttel George Washington 286. születésnapja után az Egyesült Államok első elnökének Mount Vernon-i birtokán kidőlt egy 227 éves fa, amit még maga George Washington ültetett.

link Forrás

Pénteken hatalmas vihar tombolt Virginiában, a birtokot a 100 km/h-ás szél miatt le is zárták a látogatók elől. Őket így megkímélte a vihar, aminek az a kanadai hemlokfenyő, amit a legenda szerint New York kormányzója egy fél hordóban küldött George Washingtonnak, már nem tudott ellenállni.

"Sok fát vesztettünk tegnap D. C. térségében, de talán egyik se jelentősebb veszteség ennél az 1791-es kanadai hemlokfenyőnél Mount Vernonban" - írta a Twitteren Rob Shenk, a Mount Vernon-i nemzeti emlékhely egyik vezetője. Dean Norton, a birtok kertészeti igazgatója szerint ez a fa volt a legjobban dokumentált növény az egész birtokon. (Via NBC New York)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.